Voorbereiding / Einde

Wednesday, July 13, 2005

Voorbereiding / Einde : Foto galerij

Tijdens onze Reis Door Afrika hebben we heel wat mooie foto's gemaakt. Hieronder zijn per categorie aantal van die foto's te zien.

 Accommodation in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van de verschillende woonvormen in EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Animals in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van de vele (wilde) dieren in EthiopiŽ, Kenia, Uganda en Ghana.  Genocide in Rwanda. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van de overblijfselen van de genocide in 1994 in Rwanda.
 huisvesting  (wilde) dieren  genocide in rwanda
 Gorillas in Rwanda. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken  van de berggorilla's in  Rwanda.  Children in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van kinderen uit EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Landscapes in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van de vele fraaie vergezichten in EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia
 gorilla's in rwanda  kinderen  vergezichten
 Markets and Spices in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van markten en kruiden in EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Portrets from Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van mensen in EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Sandra and Detlev and Friends in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken in EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.
 markten en kruiden  portretten  san & det en vrienden
 Architecture from Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van kastelen, kerken, huizen, moskeen en forten in EthopiŽ, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Chrismas in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van kersmis (6 januari 2005!) in Lalibela,  EthopiŽ.  Cities and villages Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van verschillende steden en dorpjes in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.
 architectuur  kerst in lalibella  steden en dorpjes
 Doors and windows in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van verschillende deuren en ramen in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Flora in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van verschillendekleurige plantjes en bloemetjes in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Signboards in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van wegwijzers, aanplabiljetten en andere bordjes in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.
 deuren en ramen  flora  bordjes
 Food in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van eten en drinken in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Water in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van stranden, meren, havens, oceanen en rivieren in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia  Transport in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van de vele transportmogelijkheden en onmogelijkheden in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia
 eten en drinken  nattigheid  Transport_in_Africa
 Doors in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van deuren in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia.  Tribes in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van stammen in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia  Waterfalls in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van een paar (vervallen?) watervallen in EthopiŽ, Ghana, Kenia, Zanzibar, Tanzania, Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia
 deuren   stammen  watervallen
 Specs look in Africa. Een foto reportage van Sandra Mos en Detlev Vreeken van Peter-Paul, Alice, Keith, Sebastian, Ida, Rebecca, Melvin, Sandra en Detlev met zonnebril in Ghana.    blijf kijkenÖ..
 zonnebril    

Laat een berichtje achter voor San en Det | 11:41:00 PM

Friday, June 24, 2005

Voorbereiding / Einde : Het verhaal in foto's

In Nederland zijn we snel weer in het oude ritme. Niet negatief, integendeel, het is wel prettig zo makkelijk weer aan te sluiten bij hetgeen zich hier afspeelt. Het is vooral gezelllig om thuis te zijn en iedereen weer te zien. We hebben een prachtreis gemaakt en fantastische ervaringen opgedaan. Het was meer dan geslaagd. Het is nu al leuk om terug te lezen wat we allemaal hebben gezien en gedaan, maar als we de foto's zien...... dan gaat het echt leven. De verzameling foto's is enorm groot en een deel ervan zal zeer binnenkort te zien zijn op deze site.

Laat een berichtje achter voor San en Det | 8:47:06 AM

Tuesday, May 31, 2005

Voorbereiding / Einde : Aankomst op Schiphol

Wat een stralende familie en vrienden op Schiphol. En dat terwijl het toch (voor Nederlandse begrippen) erg vroeg is. Lucienne, Annemieke, Ed, Jeremy, Pim, Renske, Ingmar, Arjan, Vanessa, Leo, Anne, Renate, Martin, Thecla en Phuntsok hebben allemaal de wekker gezet om ons hier te verwelkomen na onze reis door Afrika.

Ingmar, mama en papa zijn blij met de terugkomst van Sandra en Detlev. Detlev is blij verrast met het grote ontvangstcomitť.

Sandra is gelukkig met haar superneef Jeremy. Pim ziet dat het goed is. 

Geweldig om iedereen weer te zien en we hebben geluk: het is lekker weer in Nederland! Het is raar om ineens weer op Schiphol te staan. Goh, wat een mensen, wat een drukte, wat een gezelligheid. Even een kop koffie op het panoramaterras om bij te komen en dan naar de Bijlmer. Eens kijken hoe ons huis erbij ligt.

Vanessa en Arjan informeren alvast naar de volgende eetafspraak.... Gek hoor.... 4 weken geleden waren we nog met elkaar in Ethiopie.

Wat een verrassing ook daar! Enthousiaste winkeliers die naar buiten komen om ons welkom te heten. Een opgeruimd huis, een volle eettafel waar Nederlandse hapjes en drankjes voor ons klaarstaan, welkomstbrieven, gevulde DE-blikken waarin we de eerste ontwikkelde vakantiefoto's vinden ťn een map vol keurig gesorteerde post. De bloemetjes worden in een vaas gezet en de plantenbakken op het balkon gevuld. We hoeven niets meer te doen. Wat een thuiskomst!

Met dank aan paparazzi Martin Bruinsma voor de foto's.

Laat een berichtje achter voor San en Det | 7:44:57 PM

Sunday, December 5, 2004

Voorbereiding / Einde : Schiphol

Twee dagen geleden stonden we nog in een 'leeg' huis. Klaar om te gaan. Ingmar en Tamara kwamen nog even op de koffie. Sarah bracht een mooie tekening mee. Diny en Tim kwamen nog even buurten, maar dan is het echt tijd. De waterige ogen van Diny doen ons wel beseffen dat we er echt een tijdje tussenuit gaan. Houden we het droog op Schiphol? Jawel toch? Arjan en Vanessa brengen ons naar Schiphol. Beetje vaste prik. Op al onze reizen staan ze trouw voor met de auto, top!

Drukte op Schiphol met familie en Frederique, die ook nog even gedag komt zeggen. Jeremy heeft een lief kadootje voor me die zeker mee gaat op reis. Knuffeltijd... en toch een beetje tranen. Dag allemaal, tot in de zomer!!!!

Laat een berichtje achter voor San en Det | 3:47:51 PM

Friday, December 3, 2004

Voorbereiding / Einde : Vertrek

Het is drie december. De dag van vertrek. We zijn net thuis van een avondje stappen, hihi...... Dat is gek, of niet? Nee eigenlijk niet. We hadden een deadline. Donderdag om 17.00 uur, dan zijn we klaar.  Mijn tas is gepakt, helemaal klaar voor vertek. Het is zowaar gelukt. We zijn klaar. Ik zit super relaxed op de fiets naar het Frans Otten stadion. Detlev heeft nog even wat tijd voordat hij een personeeluitje heeft. Zijn spullen liggen klaar, maar moeten nog worden ingepakt.

Voorlopig laatste squash date met Irene. Lekker fanatiek nog even gaan voor die punten. Ach man, wat zal ik het sporten toch  gaan missen. Squashen gaan we vast wel doen in Afrika, maar duidelijk minder frequent dan hier. Na het squashen nog even nazitten, genieten van een soepje en dan afspreken dat we elkaar in Ghana gaan ontmoeten. Dit gaat zeker gebeuren. Irene, zie je daar!

Detlev is in het Tropenmuseum exotische gerechten aan het proeven, terwijl ik naar O'Donnels fiets. Even een klein biertje drinken met Renaat. Grappig zo'n laatste avondje zo relaxed.... Heerlijk nog bijkletsen, vrouwenpraat, vakantie geneuzel, lekker. Terug naar huis haal ik Detlev op uit East of Eden, hij heeft een geslaagd uitje met z'n werk gehad. Zo komen we op de dag van vertrek pas om half 2 thuis..... Een korte nacht gaat dit worden, maarja, daarna hebbben we zeŽen van tijd om bij te slapen!

Laat een berichtje achter voor San en Det | 2:25:48 AM

Wednesday, December 1, 2004

Voorbereiding / Einde : Afscheid

Je blijft gedag zeggen in zo'n laatste week. Van te voren denk je nog: 'ach joh, wat is nou een half jaar. We zijn zo weer terug en dat gedag zeggen hoeft allemaal niet hoor'. Maar stiekem heb je toch nog allerlei afspraken en ga je overal nog even gedag zeggen. Nog even een etentje; een stapavondje; een lunch; een kopje koffie. Ja, ik ga er graag in mee.

Vanochtend met de trein naar Bussum om samen met Anne, die morgen op vakantie gaat, langs te gaan bij Nynke, die jarig is ťn hoog zwanger. Nog even gedag zeggen. Anne heeft een pakketje voor me mee, voor in het vliegtuig, zoals altijd, zo schattig. En vanavond afgesproken met Yuri, een hapje eten in de Pijp, toch ook een beetje afscheid. Een gezellig etentje met een 'formeel' moment.... Ik krijg een kadootje van Heren I voor het coachen, super lief.

Zo is afscheid nemen natuurlijk leuk. Ons vertrek is maar voor een half jaar, maar toch is het wel 6 maanden dat we hier niet zijn. 6 maanden waarin we eigenlijk niets gaan missen, maar toch ook heel veel. En terwijl ik bezig ben met het beschrijven van ons afscheid, onze manier van gedag zeggen van mensen die dichtbij ons staan, is er extra journaal. Prins Bernard, die ook veel met Afrika had, heeft echt afscheid genomen.... Prins Bernard is zojuist overleden.

Laat een berichtje achter voor San en Det | 10:10:44 PM

Wednesday, December 1, 2004

Voorbereiding / Einde : Money converter...altijd handig

Hoeveel is een Birr, een Shilling, een Franc of een Cedi waard en hoe zien ze eruit? Hier alvast een paar voorbeeldjes.

 10 Ethiopische Birr's 20 Keniaanse Shilling 20 Ugandese Shilling 500 Rwandese Francs 20 Tanzaniaanse Shilling 20000 Ghanese Cedi's

Laat een berichtje achter voor San en Det | 8:53:01 PM

Tuesday, November 30, 2004

Voorbereiding / Einde : De tickets gehaald.

We passen vandaag nog ff op Tim Fris terwijl moeders Bonestroo een avondje uit regelt voor de politie Hollands Midden in de stadschouwburg in Amstelveen. Det's ouders zijn ook gezellig nog langsgeweest vanmorgen. en rond 3-en komt Jaap het huurcontract tekenen en zijn PC "chello klaar" laten maken....

Zojuist de tickets opgehaald bij Royal Africa Travel op Ganzenpoort. Bernice vroeg voor alle zekerheid nog maar eens of het inderdaad de bedoeling was dat we een enkeltje hadden. Ja dus! De vlucht 758Y start om 15.15u (inchecken 13.30u) landt om 20.55u (locale tijd) op Cairo. Rond 23.00u vertrekken we met vlucht 851Y naar Addis Abeba, waar we rond 03.55u aankomen. We komen dus  rond 02.00u 'snachts Nederlandse tijd aan in Addis Abeba (op 4 december).

Laat een berichtje achter voor San en Det | 1:26:23 PM

Monday, November 29, 2004

Voorbereiding / Einde : Inpakken en e-mailen

We luisteren naar de BlŲf CD; toevallig staat net "Alles moet weg" op. Wel toepasselijk. Het echte werk thuis is begonnen. Het huis wordt langzaam leger. Alle "losse prullen" worden ingepakt. De kledingkasten gaan leeg. Het huis wordt zo steeds minder "ons huis". De eerste dozen staan al in de berging. Krijn komt langs om Tim's logeerspulletjes te brengen (voor morgen) en neemt ook meteen  alvast wat spullen mee om zo her en der (lees: bij Arjan en Vanessa) te stallen. Wendy kwam langs om extra verhuisdozen te brengen. Die komen ook nog wel vol. God wat hebben we een hoop rommel.

Vanochtend een hele reeks afscheids-e-mailtjes gestuurd.  Daarop stromen ook al leuke reacties binnen. Ben benieuwd of deze site drukker bezocht gaat worden.

Laat een berichtje achter voor San en Det | 4:34:49 PM

Sunday, November 28, 2004

Voorbereiding / Einde : Een kleine week voor vertrek...

Inpakken

Op de meest vreemde momenten ga je bedenken wat je wel en niet meeneemt op reis. Neem nou een zaterdagavond. Ik ga nog even naar The Tara's waar Detlev zat met Maarten, Ben, Robin, Nik, Niels en Chris. Nog even gedag zeggen, leek me een gezellig plan. En dat was het ook. Heerlijk nog wat knuffels in ontvangst nemen voor een goede reis, altijd fijn. 

Ik raak daar in gesprek met Chris over het meenemen van make-up! Niet echt een onderwerp waar ik normaal gesproken mee bezig ben. Maar, ik had mascara op, en neem ik dat ook mee op reis, was de vraag.  'Neeee', antwoordde ik stellig. Niets voor mij dat make-up gedoe. Terwijl ik dat zei, bedacht ik: 'mm....alhoewel...., een half jaar...'. Het is best lekker om je zo af en toe op te tutten (groot woord voor mascara, maar toch). Wat stop ik eigenlijk in mijn toilettas? Terwijl ik samen met Det naar huis fiets, ben ik hierover aan het nadenken. Bedankt Chris, ik ben eruit, de toilettas is bijna ingepakt. De mascara gaat wel mee, en mijn favoriete geurtje ook. Ik wil toch af en toe mijn vent verleiden.....

Laat een berichtje achter voor San en Det | 1:08:03 PM

Sunday, November 28, 2004

Voorbereiding / Einde : Kampioen

Dagelijkse bezigheden blijven gewoon doorgaan, tot de laatste dag: voetbal, volleybal, squash. En dat is maar goed ook want zo ben je er tot het einde bij met je team. Met volleybal hebben we in augustus al afgesproken dat we zaterdag 27 november kampioen zouden worden, want dat zou mijn laatste wedstrijd zijn. 

Een lastig gevecht in Abcoude, maar een verdiende 3-2 overwinning en dus: Albatros D1 KAMPIOEN! Zoals afgesproken. De bank was vol met fans. Josť is weer terug van haar reis en dus weer paraat en had haar moeder mee, Wendy zat er met Niels, Evelien was 'stand in' en had haar dochters mee en als grote verassing was Pa er met Annemieke en superneef Jeremy, helemaal goed! 

Deze titel hebben we op zak. We hebben er een (lekkere) champagne op gedronken, een klein feestje gevierd in de kantine van Abcoude en zijn daarna met de meesten uit eten geweest. Helaas twee afhakers, Mechteld en Mariette, zij hadden andere verplichtingen.

Volgende half jaar weer ongeslagen blijven, dan promoveren we rechtstreeks naar de eerste klasse. Ik zal het meemaken vanuit Ghana!

Laat een berichtje achter voor San en Det | 12:15:07 PM

Thursday, November 25, 2004

Voorbereiding / Einde : Yes, eindelijk vakantie!

Yes, eindelijk vakantie! Voor Detlev zit het werk bij INHOLLAND er (voorlopig) op. De vakantie kan beginnen. Nog een weekje in Nederland om de laatste zaakjes te regelen. De laatste post-  en bankzaakjes regelen, het huis verder leeghalen, nog wat reiskleding kopen en de laatste afspraken met Jaap, onze tijdelijke huurder maken. Dan maar eens bedenken wat er allemaal mee "mag" in de backpack. De temeraturen in het  veelal hooggelegen EthiopiŽ zijn niet zo hoog als we gewend zijn in het (bijna) altijd hete en zeer vochtige Ghana. Dat betekent dat er ook wat warmere kleertjes ingepakt moeten worden.

Zaterdag a.s. nog eenmiddagje achter de bar bij WVHEDW. Het voetbal seizoen zit er ook al op want zaterdag spelen we met WV8 geen wedstrijd. En dat is enkel-technisch maar beter ook. Zondag nog gezellig naar Ajax met zijn allen. Ben benieuwd of dat nog iets wordt dit seizoen :-). Ook nog maar even proberen wat vitamientjes naar binnen te krijgen want de verkoudheid houd al 5 dagen aan. En verkouden in een airo vliegtuig zitten is ook niet echt prettig.

Lekker zeg. De vakantie kan beginnen............ 

Laat een berichtje achter voor San en Det | 8:54:26 PM

Sunday, October 10, 2004

Voorbereiding / Einde : Regelen, lezen, aanschaffen, schrijven, bellen, etc.

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken als je een half jaar op reis gaat. Hieronder een opsomming van zaken die wij hebben moeten regelen voordat we konden vertrekken.

Laat een berichtje achter voor San en Det | 8:04:39 PM