EthiopiŽ : Bus 17 naar Entoto

Onze gezichten zijn roodverbrand. Want ondanks het aangename temperatuurtje van zo'n 25 graden overdag laat de koele bries je in de waan dat het wel meevalt met de zon. Oftewel... goed insmeren zijn we even vergeten.Met rode appelwangen wandelen we door de straten van Addis Abeba. Gezellig levendig, maar niet de bekende chaos uit Accra. Veel relaxter, dus zeer geschikt om het de eerste dagen rustig aan te doen en de omgeving te verkennen.

Na veel stadswandelingen is het tijd om het lokale vervoer uit te proberen. Reisdoel: Entoto. Aan de overkant van de straat staan minibusjes keurig netjes in de rij opgesteld. De chauffeur laat weten dat we hier goed staan maar dat we een andere bus moeten hebben. We wachten tussen de massa mensen op de stoep tot een grote gele DAF komt aanrijden met nummer 17 voorop. Dat is onze bus. De mensen stormen erop af. Achterin gaat een raampje open en een dame hangt naar buiten om tickets te verkopen. Tussen de meute in staat ook Sandra met haar armen gestrekt omhoog om 0,25 Birr te betalen voor een ritje. Detlev past op de tas die op haar rug hangt, maar de kleine graaiers pakken het anders aan. Zonder succes overigens . Een straatjochie heeft zijn hand al in de linkerbroekzak op zoek naar Birr's, maar Sandra is snel en grijpt hem vast. Hij schrikt enorm. Omstanders geven de jongen klappen en hij maakt dat hij wegkomt. Wij zijn weer even alert..... ook dat is reizen!

De bus brengt ons in Entoto, een heuveldorpje aan de rand van Addis abeba, met een mooi uitzicht over de stad. Het is nog een pittige klim van 3 kilometer, maar die beweging kunnen we goed gebruiken.


Laat een berichtje achter voor San en Det| 3:29:53 PM