Tanzania : Een terugblik...

Het vorige bezoek van Sandra aan Tanzania was in 1998. Het idee om terug te gaan voelt goed. We pakken het reisverslag van toen erbij:

'Ruim 4 uur duurt de rit in een veel te kleine bus met heel veel mensen. Ik heb geluk, ik kan zitten. Niet al te comfortabel met 1 been klemmend tussen de bank en de ander zwengelend in het middenpad, maar ik zit. Mijn grote tas staat tussen mijn benen en wordt goed gebruikt als slaapplaats voor een jongetje van een jaar of 7, die zijn kroeskopje tegen mijn arm aanlegt. Het overgrote deel van de reizigers is duidelijk minder gelukkig. Tegen elkaar aangeplakt als zure bommen in een potje houden ze het evenwicht.'

Dit gaan we zeker weer meemaken. Reizen door Tanzania, lange afstanden afleggen met een stampvolle 'dalla dalla', minibusje, vergelijkbaar met de 'trotro' uit Ghana. Dit is nooit saai!!

 

Wat is de grootste trekpleister van Tanzania? Ongetwijfeld de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5,895 m). Die gaan we zeker niet beklimmen! Wel bewonderen als het meezit met het weer. Alleen bij helder weer is de top te bezichtigen.

 

Vanuit het grootste natuurpark van Oost Afrika is het een prachtig gezicht.

Laat een berichtje achter voor San en Det| 12:11:45 AM