EthiopiŽ : Impressies

Addis Abeba, de hoofdstad van EthiopiŽ, ligt op 2500 meter hoogte. Ooit gedacht dat het koud zou zijn in EthiopiŽ? Welk beeld heb je bij dat land? Droog, kaal, warm? Eerlijk gezegd hadden wij er ook niet een heel duidelijk beeld van. Door veel te lezen over de bezienswaardigheden daar en door de foto's op internet te bekijken, krijgen we een steeds beter beeld. Het is fascinerend. Prachtige natuur. Kijk zelf maar.  

     

Eťn van de meest bijzondere plekken om te bezoeken is Lalibela. Dit stadje is bekend om zijn  rotskerken. In de 12e eeuw heeft Koning Lalibela besloten dat er een nieuw pelgrimsoord moest komen. Vanuit enorme rotspartijen zijn de beroemde kerken gehakt. Deze 13 kerken dragen elk een naam van een wijk uit Jeruzalem. Veel van de kerken zijn verbonden door onderaardse tunnels of diep in de rotsen uitgehakte gangen.

      

Wij gaan dit bouwwerk bezichtigen en zullen er verslag van uitbrengen. Dit zijn de foto's van andere enthousiaste reizigers, onze foto's volgen zeker nog. Wat heeft EthiopiŽ verder te bieden? Lake Tana, Gondar, Bahar Dar; elke omgeving zijn eigen charme en sfeer met een veelheid aan culturen. Van Addis Abeba naar het zuiden is er 1 geasfalteerde weg die naar Kenia leidt. Deze tocht brengt ons door een voornamelijk groen landschap met veel meren. We komen door de 'Rift Valley', een mooi natuurgebied waar we best een paar dagen kunnen doorbrengen... 

Laat een berichtje achter voor San en Det| 9:23:01 AM