Kenia : Toerisme

Kenia is het bekendste land in de regio voor toeristen. Massaal komen ze hier naartoe voor een tocht door de Masai Mara. De toerist wordt getrakteerd op het meest diverse aanbod van wilde dieren en kan ook nog op de thee bij de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Masai.

De safarimogelijkheden zijn eindeloos en afhankelijk van tijd en geld kun je op maat je wensen laten vervullen. Het meest besproken 'wildlife' park in Kenia is de Masai Mara. Dit Nationale Park bevindt zich aan de grens met Tanzania en is het meest noordelijke deel van het grootste Oost-Afrikaanse park Serengeti. Een van de trekpleisters van het park is de jaarlijkse trek van de Wildebeest. Miljoenen hiervan trekken naar het Noorden van de Serengeti in juli en augustus op zoek naar mals gras en keren terug naar het Zuiden in oktober (helaas, dit zullen wij niet mee maken).

De wereld van de dieren, dat is het werkelijk als je in een jeep door het park rijdt en in de verte de nek van een giraf voorbij ziet schuiven. Je kunt een uur lang rondrijden en niets tegenkomen. Dan nog is het gevoel sterk aanwezig dat jij de gelukkige bent om in hun park te mogen zijn. Een prachtige ervaring. Dit heeft Sandra al meegemaakt tijdens een eerder bezoek aan Kenia/ Tanzania in 1998. Nu kunnen we dit samen gaan ondervinden en nog intenser beleven, met overnachting in het park of zelfs zwevend boven het park in een luchtballon.

Naast prachtige safari heeft Kenia ook een mooie kuststrook. Een plek waar we kunnen relaxen, snorkelen en oude handelsstadjes bezichtigen.  

Laat een berichtje achter voor San en Det| 6:35:24 PM