Kenia : Jambo Kenia

Het reisplan is om via de A2 in EthiopiŽ het noorden van Kenia binnen te komen. Kenia, dat samen met Uganda en Tanzania Oost-Afrika vormt. Een drie eenheid met ieder een geheel eigen ontwikkeling na de onafhankelijkheid. Wat de landen vooral bindt is de gemeenschappelijke taal: het Swahili. Aangezien we alle drie de landen gaan bezoeken, zullen we ook proberen ons de taal een beetje eigen te maken. Het is geen lastige taal, dus wie weet lukt het.

Habari? Nzuri

Unatoka wapi? Mimi ninatoka Amsterdam.

Nairobi

De hoofdstad van Kenia, levendig, groots en zakelijk. De wolkenkrabbers in het centrum zijn een groot contrast met de sloppenwijken nabij het treinstation. Nairobi is een interessante stad. In 1998 was het voor Sandra al een boeiend bezoek. Er waren toen kleine ongeregeldheden tussen christenen en moslims en terwijl ik daar onbedoeld in de menigte terecht kwam werd ik door een vriendelijke winkelier opgesloten in zijn winkel en loodste hij me via een kleine achteruitgang de binnenstad uit.

Soeveniers kopen werd even uitgesteld. In het zakelijke centrum is het stil in de avonduren en zijn het de bewakers die het straatbeeld sieren. Het uitgaanscentrum ligt aan de andere kant. Daar bruist het. Een vaste bewoner van het hotel waar Sandra toen verbleef, werd mijn gids door de stad. James Mwenda, werkzaam op het ministerie en verzot op de meegenomen bandjes van Mathilde Santing. We gaan hem opzoeken en kijken of hij de bandjes nog steeds draait.

Laat een berichtje achter voor San en Det| 5:50:03 PM