Ghana : Afscheid van Ghana

De laatste week in Ghana.... Irene, Detlev en Sandra zoeken dan de drukte van Accra op, maar er is ook tijd voor luieren op het strand. Op een half uur rijden van Accra ligt Kokrobite, hťt strand van Ghana, tenminste voor ons wel. Bij Big Milly's backyard is het een oase van rust. De leuke ronde hutjes zijn zeer aantrekkelijk om in te overnachten en de bar midden op het terrein zorgt voor de koele drankjes die we in de schaduw van de palmbomen kunnen opdrinken. Er is op vrijdag en zaterdagavond life muziek, maar vanwege de ban on drums maken wij dat niet mee.

Laatste dagje van 6 maanden reizen in Ghana, eventjes naar het strand in Accra.

Van een relaxed strandbezoek terug in de hoofdstad. Hier hebben we het op een of andere manier altijd druk. We spreken Kofi Detlev nog, die voor de gelegenheid even uit de klas wordt gehaald. We halen de drieling op van school, werken de site bij, zeggen gedag bij CAS, en kopen soeveniers. We hebben een afscheidsfeestje van Cindy, zij heeft zich ruim twee jaar ingezet voor aidspatienten met haar NGO Aandacht voor Aids. Detlev heeft voetbalverplichtingen met Melvin en Rebecca en vindt tijd om een lang gesprek te voeren met Richard Owusu, een voormalig straatkind die zijn sponsorship heeft afgerond. Sandra bezoekt samen met Irene een afdeling van CAS, Hopeland Farms, om met Margaretha Ubels te praten over haar nieuwe project, de 'special needs children'. 

De tijd vliegt. Irene is al terug in Nederland, Detlev en Sandra hebben nog twee dagen om te genieten van Ghana en van onze lange reis door Afrika. En genieten dat doen we! We genieten van het Ghanese leven, van de drieling Keith, Ida en Sebastian, van Alice en Peter-Paul, van de warmte, van het heerlijke eten dat Wonder en Alice bereiden, en van het hier aanwezig zijn. Ghana blijft toch wel ons tweede land.

Dan is het woensdag 25 mei. We moeten gaan, op weg naar Kotoka airport. De hele familie gaat mee en ook Melvin en Rebecca staan er om ons uit te zwaaien. Afscheid met een koud Starretje bij Aerostar, met de finale Liverpool-AC Milan op de wereldontvanger, de uitslag horen we donderdagochtend pas als we aankomen op Schiphol. Het is tijd voor afscheid van Ghana en tijd voor een welkom in Amsterdam.

Laat een berichtje achter voor San en Det| 10:22:54 AM