Ghana : Terug na anderhalf jaar!

Heerlijk om weer terug te zijn in Accra. Sandra en Detlev zien dit toch echt een beetje als thuiskomen. Hoewel het hier toch echt in niets lijkt op Nederland is het toch een prima manier om alvast 'terug te acclimatiseren' naar Nederland. Peter Paul, Keith en Melvin staan 's-morgens vroeg op Kotoka Airport om ons af te halen. In een oude Toyota taxi met de bekende oranje flanken scheuren we door druk Accra richting Mamprobi. Heerlijk die herkenning!

Wat is er toch zo leuk aan Ghana? Deze vraag krijgen we vaak te horen. Tja......, wat moeten we daar nou op antwoorden? Voor ons is het alles, de mensen, de cultuur, de warmte, de vriendelijkheid, het lekkere eten en ..... Ghana. Vergeleken met de andere landen die we hebben bezocht is het zo anders reizen hier. We merken dat we ontzettend bekend zijn met het leven in Ghana. We kennen de gebruiken, we weten hoe de mensen reageren en hoe wij daarop moeten reageren. We spreken een heel klein beetje de taal, dat maakt het al erg leuk om in contact te komen.

In alle bezochte landen in Afrika willen mensen  contact, dat heb je als blanke al snel. Dit kan uiteraard weleens vermoeiend zijn, maar hier in Ghana is dat minder omdat de gesprekjes op een bepaalde manier bekend zijn. Een gesprek over dat de mensen naar Nederland willen, of wij ze kunnen helpen... Ja, dat hoor je vaak, maar we gaan er op een bepaalde manier mee om en zo krijgen we echt een leuk gesprek. Terwijl we dit in een ander land sneller afwimpelen. We kennen de Ghanezen beter, dat moet het zijn, denken we, of....? Vinden we dat leuk aan Ghana? Ja, dat denken we wel... Het is al duidelijk, we komen er niet uit. Voor ons is Ghana 'thuiskomen' en we vinden het prettig. We kunnen alleen maar zeggen, kom kijken en ervaar het zelf.
Laat een berichtje achter voor San en Det| 12:16:53 PM