Wat eten en drinken we hier? : Uganda: Matoke, mieren, sprinkhanen en krokodil?!

We hebben een beetje het gevoel dat de reis ten einde loopt. Daar worden we wat eten betreft lui van. En dan wilen we lekker en bekend eten heben. Laat dat nou geen probleem zijn in Uganda. We eten daardoor wel wat duurder dan voorheen. En het echte straatvoedsel laten we al sinds Tanzania voor wat het is. Een beetje 'safety first' idee.

Ook in Uganda eten we nog wel eens het buffet zoals in Rwanda. Ugandees toevoeging is dan de Matoke, een puree van gekookte bakbananen en Gonja, gestoomde bananen. We eten ook weer veel chapaties, vooral tijdens onze trekking door Mount Elgon. Chapaties hebben we sinds Rwanda en Burundi niet meer gezien. Op een korte busstop op weg naar Masindi eten we bruine bonen, met gekookte zoete aardappel en tween stukjes rundvlees.het kan wel goedkoop: dit kostje koste 1000 U shilling


Maar voornamelijk eten we iets 'westers' in behoorlijke restaurants. Soms aardappelpuree, wat vaker patat of Irish potato (gekookte aardappel). En in Kampala zelf een paar keer een heel behoorlijke pepersteak. Al is de peper niet altijd de bekende wester groene of zwarte korrel maar ook wel eens een vurige rode!

Tijdens ons bezoek aan de markt in Kampala proeft Detlev nog zongedroogde mieren en gefrituurde sprinkhanen. Niet echt een maagvullende maaltijd maar als exotisch tussendoortje niet gek.

kampala mieren op de markt

kampala gefrituurde sprinkhanen

Op onze laatste avond in Uganda trakteren we ons zelf op een avondje 'Carnivore' bij 'Half London'. 'Carnivore' is een mondiaal top 25 restaurant in Nairobi, Kenia en heeft sinds drie jaar een eenvoudige tweede vestiging geopend in Kampala. We verwachten er veel van. Wijntje (SA), voorgerechtje(s) en daarna... Sandra aan de vis en Detlev aan het game meat: krokodil en antilope. Maar wat een domper zeg. Een groot, van de hitte sissende en spetterende schaal met zo'n 15 brokjes bot, pees en spieren en miniscule stukjes vlees.

De serveerster probeert nog te redden wat er te redden valt: "Ja, normaal serveren we echte biefstukken maar dit keer heeft de leverancier dit gebracht. De volgende keer is het zeker beter....."
Gelukkig smaakt de wijn zeer goed en bedingen we een aardige korting (zeer creatief gaat er geen bedrag van de vleesmaaltijd af maar verschijnen 3! voorgerechten NIET op de rekening).
Ook dit is Afrika.... en na bijna 5 maanden Oost Afrika kunnen we ook van zoiets genieten en er een fijne avond van maken.

Laat een berichtje achter voor San en Det| 2:14:57 PM