Uganda : Kampala....... terug in de grote stad

Na een drie uur durende rit over een verbazend goede weg: "you can even drink tea in the car", zoals een medepassagier het uitlegt, komen we aan in de hoofdstad Kampala. De Lonely Planet verwijst ons voor hotels naar een buitenwijk. De binnenstad zou te druk zijn en zelfs beangstigend zijn. Ha, dan ken je Sandra en Detlev nog niet. Heerlijk juist weer 'terug' te zijn in de drukte van de hoofdstad. De kriebels komen als we in de file de stad binnenrijden, getoeter, chaos, drukte op het veel te kleine busstation, en overal mensen.

Wij lopen met volle bepakking (de soeveniers beginnen te tellen na 4 maanden) door het stadshart van Kampala, op zoek naar een hotel. Ons geplande hotel is helaas gesloten. We zoeken verder en komen aan bij Astoria, een groot, luxe hotel midden in het centrum. We lopen 6 trappen op en horen daar dat de prijs van een kamer erg boven ons budget ligt, maar als we de kamer bekijken...: tv, koelkast, ruime badkamer met warm stromend water!, zijn we om. We doen het, lekker luxe. We dumpen de tassen, vergapen ons nog een keer aan de douche, maar duiken eerst het centrum in op zoek naar een laundry service, met wasautomaat, want al onze kleren zijn tot op de laatste vezel vies en dat is met handwasjes niet meer schoon te krijgen.

Het meisje achter de balie wil onze hele tas doorspitten. "Nee, is niet nodig hoor", zeggen we. "We weten precies wat er in zit en je hoeft echt niet met je handen door onze vuile ondergoed en zwarte sokken...." Maar het is een deel van haar werk en alles wordt gesorteerd, genoteerd en geteld. Wat een viezigheid.

We gaan verder met onze regelmiddag. Een visum voor Ghana moeten we halen. Achterop de brommer worden we door de files geloodst, maar helaas een ambassade vinden we hier niet. We moeten naar Nairobi voor een visum, wordt ons verteld. Hierbij is ons reisplan bepaald. We reizen over land weer naar Kenia en vliegen van Nairobi dus naar Accra. Okee!

We gaan door naar het reisbureau om te bekijken wat voor vluchtmogelijkheden er zijn naar Accra. Het is goedkoper vliegen vanaf Entebbe via Nairobi dan rechtstreeks van Nairobi. We horen alle opties aan en er blijkt geen mogelijkheid te zijn voor een tussenstop in Kenia. Dan wordt het weer een ander verhaal. Met Ethiopie airlines kunnen we naar Accra via Addis Abeba, tussenstop geen probleem! En zo is er wederom een nieuw reisplan ontstaan. We gaan terug naar Addis, terug naar de Sprees, terug naar de heerlijke macciato, geweldig plan. We boeken!

Moe, vuil en bezweet, maar heel tevreden keren we terug naar ons luxe hotel. Wat een enorme teleurstelling als we daar te horen krijgen dat er geen water is. De geweldige kamer met tv en koelkast is opeens niet meer zo aantrekkelijk. Het enige wat we willen en wat we ook ontzettend nodig hebben is een douche. Helaas er is in heel Kampala een probleem. Een douche gaat vandaag niet lukken. Ze willen wel een emmer voor ons vullen, maar dat is de kamer niet waard. We checken uit, wat wel even voor een kleine discussie zorgt, en gokken erop dat het backpackers hotel aan de rand van de stad geen waterproblemen heeft. Met succes.........

kampala taxi park by night

Het door Ingmar en tamara gestuurde geboortekaartje van Emma en Tobias komt "heel gewoon" naa 6 daagjes aan in Kampala, General post Office poste restante. Dat verwacht je toch niet?

Laat een berichtje achter voor San en Det| 3:54:31 PM