EthiopiŽ : De eerste danservaring

Het is vrijdagavond en we hebben zin om het bruisende avondleven van Bahar
Dar op te zoeken. B, onze bootbestuurder tijdens onze trip naar de Monastries (beschrijving volgt
nog), kent een tent waar ze live muziek hebben. Daar moeten we heen. Aan de kant van de weg staan talloze koffietentjes met volle terrassen. We lopen ervoorbij en gaan een zijstraat in. Hier zijn al meer muziektenten, want achter gesloten seuren horen we de Ethiopische house dreunen.

We lopen verder om vervolgens een vage steeg in te duiken. Midden in de steeg is links een geopende deur. We stappen een heuse kroeg binnen. Rechts een ronde bar aan de korte kant. Links zitten voornamelijk mannen in een u-opstelling tegen de wand aan met voor zich een klein tafeltje waarop de drank staat. In het midden schud een mooie, tengere vrouw haar hele lichaam
los in een heftige dans. Een man speelt op een eensnarige banjo een melodie waarbij de vrouw klapt en zingt. Het publiek lacht, zingt en klapt mee. Een enkeling stapt op haar uitnodiging de dansvloer op en danst schuddend mee.

Wij gaan zitten en al snel staat de vrouw uitdagend tegenover ons en wenkt San de dansvloer op. Zij zegt natuurlijk geen nee... Dan denk je aardig te kunnen dansen, maar tegenover deze bewegelijke vrouw voelt San zich enorm houterig en ook vreselijk lomp in haar spijkerbroek en vest.
Terwijl de vrouw, zo soepel en sierlijk in een lang gewaad haar lichaam rondzwiept. Uitgeput gaat San na een nummer weer zitten. Det is de volgende wie ze verleidelijk aankijkt. Hij trapt er niet in, hij blijft lekker zitten en geniet van een biertje.

Laat een berichtje achter voor San en Det| 5:59:46 PM