Wat eten en drinken we hier? : Ethiopie: Injira

De varieteit van de Ethiopische keuken is eindeloos. Elke dag hebben we een andere hap, met uiteraard wel dezelfde basis, namelijk: Injira. Injira is een beetje een sompige zure pannekoek. Nee, dat klinkt niet erg aantrekkelijk, maar met de wortels, bonen, pepers, chickpeas, kip met pepersaus, schapenvlees of vis erop is het erg smullen.

Veel Injira wordt met vlees gegeten, zo bleek de eerste dagen. Voor San geen succes. Vegetarische Injira wordt alleen op woensdag en vrijdag geserveerd, de Orthodoxe vastendagen. Maar volgens John, een electricien en tevens kapper, die we onderweg hebben ontmoet, is dat alleen in restaurants. 'Thuis wordt gewoon vlees gegeten', fluistert hij ons toe. Nu we steeds meer van de kaart begrijpen wordt het kiezen makkelijker en het eten steeds lekkerder. Zo zitten we vandaag aan een kibbeling van Tilapia met verschillende groenten en pepers op een grote rubberen pannekoek. Heerlijk!


Laat een berichtje achter voor San en Det| 5:27:32 PM