EthiopiŽ : Rustig in een druk Addis Abeba

Addis Abeba, we gaan naar de grootste markt van Oost Afrika, als we de borden mogen geloven. Ons doel is niet de markt maar het busstation daar in de buurt. Mensen wijzen ons vriendelijk de weg en lopen een stukje met ons mee. We kopen een ticket naar Bahar Dar. Morgenochtend om 6 uur vertrekken we naar het noorden. De tocht duurt twee dagen en brengt ons aan de rand van Lake Tana, een fantastisch natuurgebied. Planning voor de komende twee weken: Bahar Dar, Gondar en Axum... rond de 22e zijn we weer terug in Addis Abeba.

Met de bustickets in de pocket, lopen we terug naar de markt. De  omgeving is het een soort herkenbaar Afrika. Marktplaatsen zijn doorgaans druk, chaotisch, kleurrijk en geurrijk. We leggen dan ook de link met Ghana. Veel geschreeuw, mensen die af en aan sjouwen met zware zakken op hun schouders, kruiwagens gevuld met lokale groenten. Wat zou dat zijn? We zijn benieuwd, want die takken zien we hier heel veel. Een man die ons op dat moment passeert kan ons uitleg geven. Hij is chefkok vertelt hij. De man pakt een bosje van de groene takken en trekt de kleine vrucht eraf. 'Chick peas'  zegt hij, of in Amharic, de lokale taal, 'Shimbra', en pelt de vrucht. er verschijnen inderdaad kleine erwten. Wij stoppen ieder een erwt in onze mond, hmm best smakelijk.

We zien gelijkenissen met West-Afrika, maar ook veel verschillen. Dit is natuurlijk vroeg om te zeggen na drie dagen in de hoofdstad te hebben doorgebracht, maar toch, het valt op. Het is levendig op straat, maar de chaos en drukte is anders. De verkopers lijker relaxter, de terrassen zijn vol met locals, de muziek is op een aangenaam niveau en varieert van lokale 'rustige' muziek tot de ethiopische versie van Justin Timberlake. Het is leuk om te zien hoe vrouwen en mannen elkaar begroeten met zoenen en hoe er in het openbaar geflirt wordt. Heerlijke stad, we doen gewoon lekker mee.

Laat een berichtje achter voor San en Det| 3:56:51 PM